Kennismaken met Betty Niesing

 


De eerste dertig jaar van mijn leven leefde ik erg onbewust. Ik was als het ware niet ´aanwezig` in mijn eigen leven. Dat leidde zo rond mijn dertigste levensjaar tot psychische verstoringen en verslaving.
En zo begon ik, afgestudeerd maatschappelijk werkster en kandidaats andragoge, mijn zoektocht, geleid door een behoefte aan ‘waarheid’ en authenticiteit en een vermoeden van een enorm potentieel, maar….waar dat te vinden?
Via de reguliere geestelijke gezondheidszorg, die me na 2 jaar, nog niet een millimeter wist te bewegen, kwam ik in aanraking met het alternatieve circuit, waarin de kennis van psychologie verbonden werd met de wijsheid en kennis van oosterse culturen en spiritualiteit.
Ik volgde een opleiding tot gestalttherapeut, nam jaren lang deel aan allerlei sjamanistische rituelen en volgde verschillende cursussen, workshops en retraites op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en meditatie oa van Byron Katie, het boeddhistische RIGPA en de Brahma Kumaris spirituele academie. Al die jaren heb ik ook therapie gevolgd bij een psychologe die tevens student was van de de Ridhwan organisatie. Deze houdt zich bezig met de ontwikkeling van een eigentijds, orgineel pad tot zelf realisatie, waarbij geleefd kan worden vanuit het ooit vermoedde, enorme potentieel.
Dit gebeurt door onze overtuigingen, weerstand en identificaties te beschouwen, als zowel versluieringen, als sleutels tot dat potentieel.
Hierbij spelen zelfonderzoek, aanwezigheid en gewaar zijn een belangrijke rol. Dit heeft mij ( en vele anderen ) geholpen om bewustzijn te ontwikkelen en aanwezig te leren zijn in mijn eigen leven !
In mindfulness heb ik een toegankelijke directe methode gevonden om hier op dagelijkse basis mee te oefenen.
In 2010 ben ik gecertificeerd Mindfulness trainer geworden en volg regelmatig bijscholingstrainingen. In 2016 heb ik de opleiding gevolgd om de “Mindfulness Based Compassionate Living” training te kunnen geven en in 2017 en 2018 volg ik de opleiding tot Stembevrijder van Jan Kortie.
Ik beschouw het als een voorrecht om de door mij opgedane kennis weer door te geven, waarbij ik mijn eigen ervaring als voornaamste kracht beschouw. Daarnaast spelen humor en een persoonlijke aanpak een grote rol in mijn manier van werken. Ieder mens is weer anders, daarom is maatwerk belangrijk, zowel in individuele als groepstrajecten.