Reacties van deelnemers

Anika V, 34 jaar :
Ik heb Betty meegemaakt in de wekelijkse mindfulness bijeenkomsten en in persoonlijke gesprekken.
Betty is krachtig zichzelf. Ze inspireert me, omdat ze zo zichzelf is en het niet schuwt om voorbeelden aan te halen van dingen die zij in het ‘nu’ ervaart. Hiermee stelt ze zich kwetsbaar op en laat zien dat mindfulness een doorgaand proces is, ipv een staat die ‘te behalen’ valt.
Betty kan goed gedifferentieerd lesgeven: zowel de frisse beoefenaar, als de doorgewinterde mindfulnesser zitten samen in een bijeenkomsten, en iedereen kan op zijn eigen niveau aan de slag. Achteraf is er een luisterend oor en opbouwende feedback waar je weer verder mee aan de slag kunt. Haar begeleiding is doeltreffend, helder en liefdevol.
Betty belichaamt voor mij echt mindfulness. Ik luister altijd gretig naar hoe zij mensen ondersteunt en iedereen met al die verwarrende gedachten weer terug weet te brengen naar de onderzoekende houding die mindfulness kenmerkt.
Betty is erg warm en verwelkomend. Ze kent iedereen bij naam en ik voel me altijd gezien en gerespecteerd door haar.
In persoonlijke gesprekken ervaar ik Betty altijd erg ondersteunend en meelevend. Zij kan goed luisteren, en mindfulness, en the work zijn meer dan technieken, zij heeft deze echt doorleeft en past ze op een erg fijne, intuitieve manier toe.
Na elke mindfulness bijeenkomst en elk gesprek met Betty voel ik mij beter, leger, luchtiger, en meer mezelf.

Judith , 47 jaar:
De eerste keer dat ik bij Betty op een mindfulness les kwam, dit is nu ruim drie jaar geleden, vond ik haar stem meteen heel prettig om naar te luisteren, voor mij was en is dat heel belangrijk tijdens een meditatie.
Mindfulness is heel effectief, het sluit aan bij mijn behoefte om al mijn gevoelens te accepteren, de mooie en de minder mooie kanten zijn steeds meer een geheel gaan vormen, hierdoor ben ik zachter geworden, naar mijzelf, maar ook naar de mensen om mij heen en….
ik vlucht niet meer weg voor wat ik voel, het mag er zijn…ik mag er zijn.
De lessen zijn laagdrempelig en op een fijne locatie, de buurtboerderij….voor mij als stadsmens is dat ook een verademing.
Doordat betty de mogelijkheid bied om hier wekelijks samen een uur te mediteren merk ik dat ik de rest van de week op een bewustere manier met de dagelijkse realiteit kan omgaan. Mindfulness is een kado aan mijn Zelf.

André, 38 jaar :
Ik werk in het bedrijfsleven en ging ervan uit dat mindfulness zweverig was en niets voor mij. Totdat ik, met een burn-out thuis zittend op de Buurtboerderij, op dinsdagochtend bij Betty in de groep eens een keer meedeed. Ik heb niet lang daarna ook de basistraining bij haar gedaan. Veel gelachen ( om onszelf ) en veel geleerd. Het is goed om de tijd te nemen om bewuster met jezelf en je leven om te gaan. Betty heeft me door haar manier van doen laten zien dat er niets zweverigs aan mindfulness is.

Frances, 52 jaar :
Ik heb verschillende cursussen bij Betty gevolgd.
Ik ervaar Betty als erg betrokken en integer in de omgang.
Als ervaringsdeskundige voelt ze goed aan wat er speelt en weet daar adequaat mee om te gaan. Ik voel me door Betty als mens geholpen en niet als therapeut!
Daarin onderscheidt ze zich voor mij het meest.

Frieda, 56 jaar :
4 jaar geleden ontmoette ik betty voor het eerst op de buurtboerderij, waar zij mfn gaf.
mindfullness opende een nieuwe wereld voor mij. Ik besloot dan ook de basistraining en daarna de vervolgtraining mfn bij betty
te volgen.
De reden waarom ik naar MFN ging was omdat ik depressief was. Ik was de hele dag aan het piekeren.
Door de MFN zag ik in de gedachten geen feiten zijn en dat je je bewust kunt worden van je gedachten en ze dan kunt
laten zijn voor wat ze zijn…..
“je adem is je anker”, dat is het belangrijkste wat er is….
d.m.v. cd’s die betty had opgenomen, kon je thuis goed oefenen.
Betty is heel duidelijk in wat zij vertelt en je kunt met alle vragen bij haar terecht.
wat heeft het volgen van de trainingen mij gebracht?:
meer rust in mijzelf.
het besef dat ik niet mijn gedachten ben.
Ik kan mij bewust worden van mijn gedachten en ze dan loslaten.
meer bewust van mijn lichaam dmv de bodyscan.
gevolg: minder piekeren.
Ik kan het iedereen aanraden om bij betty op cursus te gaan. Zij is een fantastische coach.

Gerrie Willemsen, 70 jaar :
Ik beoefen sinds 2011 mindfulness in een doorgaande groep bij Betty en neem nog regelmatig deel. Ik heb ook bij haar de basiscursus gedaan. Het heeft me meer vertrouwen gegeven in mijn intuïtieve zelf. Het heeft me het vertrouwen gegeven dat ik altijd kan steunen op mijn ademhaling, dus op mijzelf. En het leert mij (nog steeds) dat mijn emotie iets is dat ik zo goed mogelijk kan regelen, want ik ben de emotie niet. Via mindfulness heb ik een aantal sessies van The Work gedaan van Byron Katie, hetgeen mij meer helderheid verschafte in mijn houding en mening over “de ander” .
Op dit moment doe ik een cursus Geweldloze Communicatie en steun ik op mijn opgedane ervaring met mindfulness.

Robert, 50 jaar:
Ik heb erg veel meegemaakt en een zeer heftig leven geleid. Mijn probleem is dat dat maar allemaal rond blijft draaien in mijn hoofd totdat ik er gek van lijk te worden. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar mindfulness werkt voor mij nog het beste. Ik kan zien en voelen dat ik méér ben dan mijn gedachten en gevoelens.Ik kan ze meer laten. De basistraining die ik bij Betty heb gedaan was misschien wel het beste dat me ooit is overkomen. Ik doe iedere dag mijn meditatie oefeningen en kom regelmatig op de dinsdagen naar de Buurtboerderij.

Anneke , 40 jaar.
In het voorjaar van 2014 heb ik een mindfulness training gevolgd bij Betty
Ik heb de training gedaan toen ik zelf in een stressvolle periode zat en ik heb er erg veel aan gehad. Ik kan iedereen aanraden om bij Betty een mindfulness cursus te doen.
Betty is een warme, hartelijke vrouw met oprechte interesse voor haar cursisten. Tijdens de sessies luisterde ze altijd aandachtig naar ons en ze wist ons altijd weer op milde wijze en met humor op het pad van mindfulness te coachen.
Ze is een bevlogen mindfulness coach en ze kent de materie van haver tot gort. We gebruikten het boek “Mindfulness, krachtig leven in het hier en nu” van David Dewulf, als leidraad. Hier werd regelmatig aan gerefereerd tijdens de cursus, maar een sessie bestond nooit uit het louter oplepelen van de teksten uit het boek. Betty putte vooral uit haar eigen kennis, ervaring, en wijsheid, wat ik als erg prettig heb ervaren.
Ik begreep al snel dat mindfulness voor Betty een manier van leven is en omdat ze verbaal erg sterk is wist ze moeiteloos aan ons over te brengen waar het in de mindfulness om draait. Naast de theorie namen de oefeningen en meditaties en belangrijke plaats in tijdens de cursus. Deze leidde ze op een hele prettige en rustige manier. Ik hoop nog steeds dat ze zelf ooit een cd’tje gaat maken van haar geleide meditaties. Die zou ik meteen aanschaffen.
Voordat de cursus begon zag ik er een beetje tegenop om mezelf open te stellen ten overstaan van onbekenden, maar Betty wist een prettige, luchtige sfeer te creëren waardoor ik me vanaf het begin veilig voelde en vrij om open en eerlijk te zijn.
Vooral de combinatie van warmte, wijsheid en humor maakt Betty in mijn ogen tot een zeer goede en geschikte mindfulness coach, waar ik alle vertrouwen in heb.